Traumabehandeling nodig

Het is inmiddels alweer 6 jaar geleden dat er iets in mijn leven gebeurde wat ik nooit zou vergeten. Ik zat samen met mijn familie op een camping en we wisten dat er een aparte man rondliep op de camping. We probeerde hem dan ook zo veel mogelijk te vermijden, maar helaas ging dit één keer mis. De man liep tegen mijn vader aan en zo ontstond er een ruzie. Deze ruzie liep erg snel uit de klauwen en voordat ik het doorhad stak die vreemde man mijn vader neer. Mijn vader lag bloedend op de grond en het leek echt alsof die dood ging. Ik heb de steekwond dicht proberen te duwen en om hulp geschreeuwd. Na zo’n twintig minuten kwam de ambulance en die nam mijn vader mee. De man was in de tussentijd al gevlucht en van hem was geen spoor meer te bekennen. Ik ben samen met mijn moeder en zusje naar het ziekenhuis gereden om mijn vader bij te staan. Gelukkig wist hij dit te overleven, maar dit beeld kreeg ik zelf nooit meer van mijn netvlies. Ik ben toen gaan zoeken naar een traumabehandeling.

Traumabehandeling Arnhem

Traumabehandeling zoeken

Toen ik merkte dat ik geen oog meer dicht deed ben ik gaan kijken hoe ik hiervoor geholpen kon worden. Al snel kwam ik uit bij traumabehandeling. Ik ben gaan zoeken naar de beste psycholoog en heb hier een gesprek ingepland. Om tot traumabehandeling te komen moest ik mijn trauma uitgebreid uitleggen aan de psycholoog. Dit was dan ook super heftig, maar luchtte wel enorm op. Hierna begon de behandeling. Ik ging twee keer per week langs en besprak het trauma regelmatig. Daarnaast kreeg ik technieken mee die ervoor zorgde dat ik de gedachten kon negeren. De traumabehandeling die hielp me echt enorm bij het goed voort kunnen zetten van mijn leven. Helaas nam de traumabehandeling Arnhem niet alles weg en ben ik nog steeds bezig met het verwerken van dit trauma.

 

Bijkomende problemen

Het de hele tijd terug denken aan het trauma is iets waar je als persoon volledig aan onderdoor gaat. Echter toen deze beelden steeds minder vaak terugkwamen, kwam er wel andere problemen kijken. Eén van de problemen waar ik tegenaan bleef lopen was dat ik niet meer alleen over straat durfde. Het andere probleem is dat ik vandaag de dag nog steeds enorm snel schrik. Als iemand mijn naam roept lig ik bij wijs van spreken al onder mijn stoel.

Categorieën: Therapie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *