Sport fysiotherapie Hoogvliet

 

Heb jij een sportblessure opgelopen? Dan kan je beter opzoek gaan naar sportfysiotherapie in Hoogvliet. Sport fysiotherapie kan je namelijk helpen om weer volledig te herstellen. Hoe het precies in zijn werk gaat? Dat ontdek je hier!

 

Wat is sportfysiotherapie?

 

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en is er speciaal op gericht om sportblessures te verhelpen en te behandelen. Een sportfysiotherapeut weet exact wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en is daarom de beste keuze wanneer je last hebt van een sportblessure. Een sportfysiotherapeut is er niet enkel voor topsporters, maar ook voor kinderen, ouderen en eigenlijk elke doelgroep en kan bij sommige doelgroepen sport net inzetten als therapie. Als je topsporter bent en je graag een marathon wilt lopen, dan kan zo’n fysiotherapeut je helpen om dichter bij je doel te geraken. De fysiotherapeut geeft je dan advies op maat.

 

Het werk van de sportfysiotherapeut

 

Een sportfysiotherapeut behandelt dus blessures aan alle spieren en gewrichten, voornamelijk aan de knie, enkel en/of schouder. Hij zorgt ervoor dat jij van je sportblessure herstelt, maar hij kan je ook helpen om je belastbare lichaamsdelen te trainen. Tijdens het onderzoek kan hij bepalen of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkómen.

 

Waarom zou je specifiek kiezen voor een sportfysiotherapeut?

 

Ook een gewone fysiotherapeut kan je helpen met allerlei lichaamsklachten die je opgelopen hebt tijdens het sporten dus waarom zou je dan specifiek voor een sportfysiotherapeut kiezen? Een sportfysiotherapeut geeft je een meer gerichte behandeling en daardoor zal deze ook doeltreffender zijn. Deze fysiotherapeut is speciaal opgeleid voor het behandelen en voorkomen van sportblessures, waardoor hij er zelf erg veel over weet. Daardoor kan hij je ook helpen om het beter te doen en dat kan een gewone fysiotherapeut dus niet! Ook het contact met een sportfysiotherapeut zal soepeler verlopen, omdat zo’n therapeut jou als sporter beter begrijpt. Je kan beslissen om zelf naar een sportfysiotherapeut te gaan of je arts kan je doorverwijzen. De behandeling wordt door de meeste verzekeraars vergoed volgens de dekking van de algemeen fysiotherapeut.

Categorieën: Training

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *