Wie te maken heeft met depressieve klachten, die kan voor een depressie behandeling in Venlo terecht. Daar staan verschillende professionals klaar om je te helpen de klachten te verlichten.

Een lichte of een kortdurende behandeling kan helpen

Kiezen voor een depressie behandeling in Venlo kan betekenen dat je een lichte behandeling krijgt, je een kortdurende behandeling kunt krijgen maar het kan ook gaan om psychotherapie, groepscursussen en in de ergste gevallen kun je via depressie behandeling Venlo zelfs opgenomen worden en antidepressiva voorgeschreven krijgen. Dat gebeurt echter niet zomaar, dan is daar ook daadwerkelijk aanleiding voor.

 

Depressie behandeling

 

Vroegtijdige signalering van depressieve klachten is belangrijk

De meeste mensen signaleren vroegtijdig met depressieve klachten te maken te hebben en maken daarom op tijd een depressie behandeling in Venlo. Doe je dat, dan is een kortdurende behandeling vaak genoeg om iets aan je klachten te kunnen doen. Dergelijke kortdurende behandelingen die je via een afspraak met depressie klachten Venlo hebt gekregen, is geschikt voor mensen die nog niet zo lang te maken hebben met een depressie en die ook nog niet helemaal uit hun evenwicht zijn geraakt door de depressieve klachten.

Steeds wordt uitgegaan van de eigen mogelijkheden zelfredzaamheid

Een depressie behandeling in Venlo in de vorm van een kortdurende behandeling heeft als doel om de mensen op weg te helpen zodat ze beter in staat zijn om de problemen zelfstandig te lijf te gaan. Daarbij wordt altijd uitgegaan van de eigen mogelijkheden en zelfredzaamheid. Als je spreekt over kortdurende behandelingen via depressie behandeling Venlo, dan heb je het over begeleide zelfhulp of activerende begeleiding

Ook een serie kortdurende gesprekken kan soelaas bieden bij depressieve klachten

Bij begeleide zelfhulp ligt het initiatief op eigen initiatieven, terwijl activerende begeleiding vaak bestaat uit een serie kortdurende gesprekken. In goed Engels wordt dit ook wel problem solving therapy genoemd. Bij begeleide zelfhulp kun je ook denken aan het deelnemen aan lotgenotencontacten, deze bijeenkomsten staan steeds onder deskundige leiding van een hulpverlener. Ook het volgen van een cursus is een optie, zelfs een online cursus kan je verder helpen. Depressiebehandeling Venlo helpt je daarmee op weg.

Gesprekken kunnen individueel zijn maar ook in groepsverband plaatsvinden

Activerende begeleiding gaat vaak uit van zo’n zes gesprekken. Die gesprekken kunnen alleen of in groepsverband plaatsvinden. Het gaat dan om eerstelijns gesprekken, vaak met een maatschappelijk werker, een psycholoog of een huisartsondersteuner. Een ding is zeker via depressie behandeling in Venlo wordt je altijd op de best denkbare wijze verder geholpen.

Categorieën: Coaching

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *